divendres, 14 de desembre del 2012

Empedrat de Morou. 13.10.2012

Aprofitant la suavitat de les temperatures, avui anem a fer un volt caminant pel Montseny.

Pugem amb cotxe fins a santa Fe on aparquem per a iniciar el recorregut circular.
Farem l'itinerari conegut com a l'empedrat de Morou Es tracta d'un turó des d'on, si la climatologia ho permet, es pot gaudir d'unes fantàstiques vistes de la vall de Santa Fe i els cims que l'envolten com el turó de l'Home, les Agudes o la serralada de Marina.


Sortint del centre d'informació de Can Casades, agafem el camí que baixa, girem a l'esquerra i tot deixant l'ermita de Santa Fe a mà dreta, anem fent tot seguint les marques de color taronja  com si d'un joc de pistes es tractés.

Creuem la riera que porta el mateix nom i el camí ens porta fins a l'escola de natura Can Lleonart.

Seguim pel camí ample i de pendent suau, però de seguida s'enfila en el punt que gira en angle recte cap a la dreta, dirigint-se cap al pla de Mulladius, plana que travessarem per envoltar el turó de Morou per la seva vessant sud.


Un cop hem travessat el pla, el camí s’estreny i comença a baixar fins a l’empedrat de Morou.
Aprofitem per a fer un mos i beure una mica d'aigua. El dia no és massa clar i no veiem més enllà que les copes dels arbres que hi ha a sota.

Sense aturar-nos massa reprenem la marxa pel camí ample que ens endinsa de nou al bosc.

Ara passem per sobre de les feixes de can Baladrell, antigues terres de conreu en forma aterrassada.

Seguint el camí arribem fins a al mas de can Figueroles per arribar, una mica més endavant, a l’embassament de Santa Fe.
No hi ha gaire aigua i la visió és força depriment però tot i això, seiem buscant l'escalfor de les primeres ullades de sol del dia per a dinar.


Reprenem la marxa per a tornar al punt d'inici tot recorrent el camí que voreja l'embassament. Arribem fins a La Casa Partida, on tombarem a mà esquerra per tornar a passar pel camí que ja hem fet a l'inici de l'excursió, tot passant per Can Lleonart i que ens porta fins a Can Casades.


Admirant les sequoies, fem una foto i donem per acabada l'excursió.

Per accedir al track de la ruta feu clic sobre la imatge.

Empedrat de Morou
Bona excursió ideal per a fer amb nens.

Salut! i fins la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada