dimecres, 9 de maig del 2012

Tiana en patins. 17.04.2012

Avui, dimarts d'Especial amb els del SAT.

Via Whatsapp, he rebut una proposició força deshonesta del grup de patins de dijous. Es planteja la possibilitat d'anar fins a Tiana...patinant!

Normalment els dies de patinar són els dijous a la nit. Però, pel que vinc descobrint últimament, tota activitat lúdico-esportiva, acaba "degenerant" amb una mena d'obsessió del tipus: 

"-I no la té una mica més gran...?"

El que sempre s'acaba materialitzant amb: 
  • un dia més a la setmana, 
  • més lluny, 
  • més ràpid, 
  • més estrany,
  • o simplement més.

Doncs aquest és, per variar, el cas dels patinadors que, sense tenir-ne prou d'arrastrar-nos els divendres  al matí després d'arribar la nit anterior pels vols de la una de la matinada havent fet d'una ruta de tres hores, decidim fer Especials.

Es tracta, com el seu nom indica, de rutes que no fem regularment. 
Normalment són rutes més llargues i amb la dificultat afegida que són fora de Barcelona i per tant cal circular per la carretera.

En aquest cas anirem a Tiana.

Hem quedat al Passeig de Garcia Faria a les 21:30.
Guarnit amb l'equipació per a Especials: casc, armilla reflectant, proteccions, frontal i cinturó amb ampolla d'aigua, ens retrobem els habituals dels patins: Tony, Quim, "Jóker", Fernando, Sus, Anna, "Palas", Mario i cia..., ens retrobem després de força temps d'absència per la meva part.

Enfilem carrer Llull enllà fins a sobrepassar el Besòs. 
Fem l'espiral pel Parc del Litoral i ens posem a dintre la llera del riu per a pujar fins a Santa coloma.

Parc fluvial del Besòs.
El Parc Fluvial del Besòs és un espai públic ubicat al llarg dels darrers 9 quilòmetres de llera del riu Besòs, des de la confluència amb el riu Ripoll fins la desembocadura al mar Mediterrani.
Amb una superfície total de 115 hectàrees és un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona, sobretot si es té present la seva ubicació formant part del continu urbà de les ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.


Recordo que a segon curs d'Urbanisme, ens van plantejar com a projecte la possible urbanització d'aquest indret que, anys enrere no era més que la llera d'una claveguera. La contaminació i degradació del riu Besòs i del seu entorn era un problema provinent del anys seixanta, especialment pel gran creixement de les poblacions que envolten el riu i el procés d'industrialització en aquestes ciutats.

Avui és un parc excepcional. Una bona intervenció de recuperació que la ciutadania hem agraït.

A Santa Coloma, Rambla de Sant Sebastià, Avinguda d'Itàlia, Avinguda de la Comunitat Europea i fins al lateral de la B-20 a Montigalà, Badalona.

Després de fer uns quants quilòmetres seguint per l'Avinguda de Conflent arribem al creuament amb la Avinguda de Pomar i d'allà, desprès de reagrupar-nos i beure un glop d'aigua, iniciem l'ascensió per la carretera de la Conreria, la B-500 direcció Mollet.

En arribar al creuament amb la carretera de Tiana, recuperem l'alè i comencem a baixar cap a la Vil·la amb un divertit eslàlom per  a poder controlar la velocitat.

Travessem el poble pel carrer del Centre i pel passeig de la Vilesa fins a la rotonda sota la C-31. Des d'allà, en paral·lel a l'autopista iniciem el retorn cap a Badalona.

Passem per sota l'autopista i seguint l'avinguda de Canyadó, arribem a la rambla de Badalona, que per cert deu ser la única al món que és paral·lela al Mar!

Rambla de Badalona.

Urbanísticament parlant, una Rambla és el terme amb el qual es coneix a un barranc o torrent, és a dir, una llera amb cabal temporal o ocasional.
És un terme d’origen àrab que, al seu torn, ha donat origen a termes com arramblar (també arramplar) i “arramblaje”, vocables equivalents als d’arrasar o erosionar d’una banda o cobrir i dipositar sorra, grava i altres tipus de sediments en una superfície amb cert pendent, alguna cosa que resulta típic en les àrees drenades per les rambles.
Una altra característica de les rambles o torrents és el seu fort pendent i escassa longitud.

En paral·lel al mar, travessem el port esportiu de Badalona i deixant enrere les tres xemeneies de la tèrmica de Sant Adrià, retornem al Fòrum per a completar el recorregut de 31 km en gairebé dues hores i quart.

Cliqueu sobre la imatge per a accedir a les dades de la ruta.

Wikiloc_ BCN-Tiana.

Una bona ruta que, tot i estar bastant fora de joc per la manca de dedicació, he completat molt còmode i amb bones sensacions.

Salut! i fins la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada